Fodbehandlinger

 

Almindelig

 

En almindelig fodbehandling starter med et kort fodbad, hvor vandet tilsættes blødgørende urteolier med bjergfyr, rosmarin og lavendel. Fodbadet plejer, opfrisker, stimulerer og styrker huden på dine fødder, og samtidig blødgøres evt hård hud og ligtorne.

 

Jeg danner mig dernæst et overblik over dine fødders specifikke behandlingsbehov. Neglene undersøges og klippes. Neglehjørnerne bliver afrundet og slebet. Fortykkede negle slibes ned til en passende tykkelse. Hvis det er nødvendigt påføres negle- og neglebåndsolie. Hård hud, hælrevner og evt ligtorne beskæres og fjernes. Behandlingen afsluttes med en let fodmassage med en nærende urtecreme, som passer til dine fødders behov.

 

Samtidig med behandlingen får du vejledning og gode råd til, hvordan du bedst mulig passer på dine fødder. Varighed ca. 45 minutter.

 

Kompliceret

 

Hvis dine fødder har et særligt behov for behandling, som er tidskrævende ud over 45 minutter, betragtes det som en kompliceret behandling. Det kan være flere meget fortykkede eller deforme negle, store områder med hård hud og ligtorne. Nogle hudsygdomme kan også være ekstra tidskrævende.

 

Hjemmebehandling

 

Bor du indenfor Karups bygrænse kommer jeg på cykel og det koster ikke ekstra. Bor du uden for bygrænsen er prisen kr. 7,00 pr. kørt km. (eks. 12 km kørsel koster kr. 84 i ekstra tillæg). Afstandstillæg ifølge gældende takster.

 

Deluxe - til dig som rigtig vil forkæles

 

Behandlingen begynder med et fodbad som tilsættes blødgørende urteolier med bjergfyr, rosmarin og lavendel. Fodbadet plejer, opfrisker, stimulerer og styrker huden på dine fødder, og samtidelig blødgøres evt hård hud og ligtorne.

Dernæst gives en fodpeeling som indeholder bambusgranulat og jojoba voks. Ved peeling fjernes døde hudceller på en meget behagelig og nænsom måde. Huden kommer til at fremstå glat, blød og meget velduftende.

 

Dernæst får du en almindelig fodbehandling.

 

Der afsluttes med afslappende fodmassage med en nærende massageolie.

 

Efter en deluxe fodbehandling oplever langt de fleste en behagelig lethedsfølelse og en nærmest svævende gang.

 

 

Nedgroede negle (Ortonyxi) ^

 

Hvis du oplever ømhed/smerte, hævelse og huden bliver rødlig i siderne ved neglene, så skyldes det ofte at neglen vokser i en uhensigtsmæssig retning ind i den omkringliggende hud. Dette bliver betegnet som nedgroede negle.

 

Nedgroede negle kan oftel behandles med en lille bøjle. Bøjlen er en lille tynd metalbøjle som bliver formet efter neglens facon. Bøjlen har til formål at forhindre  neglesiderne i at vokse ind i den omliggende hud. For det meste er behandlingen smertefri og der kan for det tit mærkes omgående lindring. Der må ofte opregnes en relativ lang behandlingsperiode.  Den opfølgende behandling gennemføres som regel med 6 ugers intervaller.

 

Når bøjlen er påsat, er det ikke et problem at have strømper og sko på - ofte glemmer man helt at bøjlen sidder der.

 

Indlæg ^

 

Hvis du oplever træthed eller ømhed/smerter mv. i dine fødder, knæ og evt. ryg, kan det være nødvendigt med indlæg i dit fodtøj.

 

Der kan laves indlæg til arbejdssko, sportssko, vandrestøvler eller hjemmesko, afhængig af hvilke du bruger meget og hvor den største belastning fremkommer.

 

Fremstilling af et indlæg starter med at jeg undersøger dine fødders led og muskler. Herefter foretages en analyse af dine fødder, ved hjælp af en trykfølsom plade, som er forbundet til computeren. Sammen finder vi ud af hvilke af dit eget fodtøj, som er passende for indlæg.

Jeg fremstiller dem ud fra resultatet af forundersøgelserne samt faktorer som din alder, vægt, fodens form, evt. fejlstillinger og hvordan du gangafvikler.

Det er derfor individuelt hvor meget stødabsorbering indlægget skal have. Normalvis har jeg færdiggjort indlægget efter én uges tid.

 

Når du får lavet et indlæg, er der et års garanti, og du er altid velkommen til at få lavet små tilretninger, uden det koster ekstra. Dette er min garanti for at du bliver glad og tilfreds med dine indlæg.

 

 

Årsstatus ^

 

Hvis du har sukkersyge, kredsløbslidelser, eller gigtrelaterede problemer er det anbefalelsesværdigt at få lavet en grundig undersøgelse én gang årligt.

 

I en årsstatus vurderes dine fødders sundhedstilstand, forandringer i hud og negle registreres, leddenes bevægelighed og musklerne i fødderne undersøges. Føddernes forskellige sanser bliver testet, og man kan herved opdage hvis én eller flere af sanserne er blevet svækket og således kan man løbende følge udviklingen.

 

Du vil blive orienteret om konsekvenserne og vejledt i, hvilke forbehold du bør tage.

 

 

Journaloptagelse ^

 

Ligesom ved andre sundhedmyndigheder, skal en statsaut. fodterapeut føre journal over behandlingerne. Oplysningerne bliver fortroligt opbevaret og der er tavshedspligt jf. sundhedsloven. Ligeledes kan der klages over fejlbehandling til patientklagenævnet.

Karup Fodterapi · Lindevej 21 · 7470 Karup

 Tlf. 40 14 57 46
hej@karupfodterapi.dk